Yritys

Kuinka Spin Off Media syntyi?

Spin Off Median tarina juontaa juurensa 1980-luvun lopulle, kun yhtiömme perustajan ja nykyisen pääomistajan tiet kohtasivat Ari Hautamäen päästessä opintojen aikaiseen työharjoitteluun kuvaaja Esa Siltalopille. Harjoittelun jälkeen Arin tie vei takaisin koulunpenkille, mutta hän suuntasi Esan suosituksella myös seuraavaan harjoittelupaikkaan JP-Wasavisionille.

Ammattilaisen tuottama video erottuu massasta

Valmistuttuaan Ari sai yllättäen astua Esan jättämiin saappaisiin, sillä tämä oli lähtenyt tuotantoyhtiöstä jatkaakseen oman yrityksensä toimintaa. Vuodesta 1989 Ari ja Esa toimivat Vaasassa kilpailevissa tuotantoyhtiöissä, mutta heidän ystävyytensä säilyi hyvänä kilpailija-asetelmasta huolimatta. Vuonna 1994 Esa investoi uuteen tekniikkaan, minkä myötä tilausten määrä kasvoi rajusti. Keväällä 1995 Esa pyysi Aria yritykseensä töihin.

 

Vuodesta 1995 läpi 2000-luvun Esa Siltaloppi Productionsin toiminta keskittyi YLE:n uutistuotantoihin sekä aluemainontaan, jota tehtiin sadan kappaleen tiivistä vuositahtia.

 

Vuonna 2004 Janne Siirilä tuli suorittamaan ensimmäistä työharjoittelujaksoaan Seinäjoen ammattikorkeakoulusta, ja hän on ollut vuodesta 2007 vakituisena osana tuotantoyhtiötä, opinnäytetyön valmistuessa työn ohessa.

Vuonna 2006 tapahtui merkittävä käänne: vietettiin saunailtaa, jossa Esa pyysi Aria osakkaaksi yritykseensä. Ari lunasti tuolloin 10% yhtiöstä itselleen työllä ja siirtyi samalla toimitusjohtajan tehtäviin.

 

Esa halusi elämäänsä lisää vapautta ja alkoi suunnitella vapautumista yrityksestä lähteäkseen kuvaamaan omaa materiaalia maailmalle. Vuonna 2012 tehtiin lopullinen muutos, kun Ari osti Esalta kokonaisuudessaan Esa Siltaloppi Productionsin videotuotantopuolen. Samalla yrityksen nimestä jätettiin pois perustajan etunimi, ja toiminta jatkui nimellä Siltaloppi Productions Oy. Ari Hautamäki omistaa yrityksestä 95% ja Janne Siirilä 5%.

 

Vuonna 2017 yrityksen nimeksi vaihdettiin aputoiminimeksi hyväksytty Spin Off Media, jonka alla toimimme tänä päivänä.

Ari Hautamäki

Pääomistaja, ohjaus, kuvaus, editointi

Postin viikonloppukannosta työuransa jo nuorena aloittanut Ari on tuotantoyhtiömme pääomistaja ja videotuotantojen moniosaaja. Nuorena elektroniikka-asentajaksi opiskellut mies lähti armeijan jälkeen ääni- ja kuvatarkkailijakurssille, josta tie vei tuotantoyhtiön toimitusjohtajaksi. Arin vahva osaaminen pohjautuu uutiskuvauksiin, tv-mainoskuvauksiin ja dokumentteihin, joista hänet on palkittu vuosien aikana useita kertoja.

Janne Siirilä

Osakas, striimaus, monikameratuotanto

Medianomiksi opiskellut Janne löysi tiensä yritykseemme toisen opiskeluvuoden harjoittelun kautta. Harjoittelu johti toiseen, ja pian Janne liittyi remmiin myös kesätyöläisenä. Vuodesta 2007 Janne on ollut täysipäiväinen osa tuotantoyhtiötämme. Hän on nykyään toinen yrityksemme osakkaista. Janne inspiroituu työssään ongelmanratkaisusta: etenkin live-tuotannoissa on mietittävä teknisiä ja taiteellisia ratkaisuja hyvin monipuolisesti.

Mika Nygård

Kuvaus, ohjaus, editointi

Media-assistentiksi kouluttautunut Mika päätyi media-alan sijaan tehdastöihin, mutta palo videotuotantoihin ei koskaan sammunut. Saatuaan lomautuspäätöksen tehtaalta Mika otti yhteyttä yritykseemme, muistutellen säännöllisesti olemassaolostaan, kunnes ensimmäinen keikka kameramiehenä tärppäsi. Nyt mies työskentelee Spin Off Medialla täysipäiväisesti. Mika nauttii työssään erityisesti jatkuvasta kehityksestä ja yhdessä tekemisestä.

Asiakkaitamme

Varaa suunnittelupalaveri

Riittää, että olet tunnistanut tarpeen mainostuotannolle – me autamme lopussa. Varaa kalenteristamme aika ilmaiselle suunnittelupalaverille, ja autamme sinua valitsemaan oikeat mediat ja suunnitelman tuotannollesi.

"*" indicates required fields

DD dot MM dot YYYY
Toivottu päivämäärä*
:
Vahvistamme toivomasi ajankohdan sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.